2018.09.23-24. Türelem

Folyamatosan tanulunk, és kapjuk a jeleket az élettől. Az előző hétvége például a türelemről szólt

Tegnap is türelmesen vártam, hogy a munkanapom végeztével találkozzak egy több mint fontos személlyel, aki szintén várta, hogy megöleljük egymást.

Reggel 7-kor indultam munkába és az este 19.53-as vonattal szerettem volna hazaindulni. Valójában el is indultunk többekkel közösen. (Nem szoktam egyedül kibérelni egy vonatot, és Szegedre azért sokan is járnak.) A gond az volt, hogy Köki – n álltunk nagyjából este 11-ig.

Araszolva haladtunk különböző szervezési munkák után, mert Pilis és Vecsés között elszakadt egy vastag áramvezető kábel. Mit volt mit tenni? – az emberek elkezdtek beszélgetni.

Én is ember vagyok, így szóbaelegyedtem két szimpatikus, nálam idősebb férfivel. Mielőtt a vonat elindult volna, megbeszéltük a kalauzokkal és a mozdonyvezetővel, hogy szeretnénk elmenni egy kisboltba, ha megvárnának. Így is lett.

Boldogan terítettünk asztalt. Nálam volt még kenyér, hatalmas sikert arató (szerintem a legnagyobb öröm számukra az estében) füstölt sajt, À-nál volt rántott hús, B-nél pedig desszertnek muffin és kekszek.

Beszélgettünk az életről, a nőkről, munkáról, friss levegőről és ha már nőkről, akkor a szerelemről, és annak minden formájáról.

Még az egyik kalauz hölgy is csatlakozott hozzánk. Nagyon békésen döcögtünk el Ceglédig, ahonnan már sikerült megindulni.

Kép nem készült, de az egész úgy volt meghitt, ahogy történt. Egy opera énekes, egy bölcsődei szakács, és én. Magamat még nem tudom definiálni. Ehhez idő kell.

Türelmesek voltunk, türelmesen vártunk. Megérte várni.

2.25-re értem a ház elé. Röpke hat azaz 6 óra alatt értünk Kecskemétre.

Emiatt a hétfői előadásokon kicsit fáradtabb voltam a kelleténél, de így is mosollyal telt a napunk.

Lépésről lépésre, egyre közelebb. Aztán napról napra jobban figyelni, hogy ne távolodjunk el. Most ez a feladat. Türelem kell hozzá.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s