2018.09.15. Nincs hajtás

Tegnap délután sikeresen hazaértünk Temesvárról. Útközben megálltunk Aradon egy kétnyelvű kis étteremben, ami szintén nagyon vegyes érzéseket keltett bennünk. A pincér csak románul beszélt. Nem tudok mit kezdeni az érzéssel, hogy van egy közeli nyelv amiből szinte egy szót sem értek.

Ma dolgoztam Pesten. Számtalan gondolat járta át a gondolataim miközben reggel megérkeztem a vonattal a Nyugati pályaudvarra. Édesanyával telefonáltunk egy órán keresztül ami csodás indítása volt a napnak. Megnyugtató tudni, hogy vannak emberek akik mindig ott vannak mellettünk, még ha néhányan hiányoznak is. Nem lehet mindenkivel mindig beszélgetni. Néha csöndre van szüksége a léleknek. Hiszem, hogy páran ezért kerülik a kellemes társaságom és közös társalgásunk lehetőségét.

Egyre több képet készítek. Kecskemét is szép. Most, ahelyett, hogy megnyugodnék és egy helyben lennék, utazok. A Deák téren ülök a szökőkút mellett és hallgatom az embereket. Egy üveg bor, és pár felszínes kapcsolat a beugró. Én szerencsére egy kedves barátomra várok. Nemrég pedig a Nagymező utcában beszélgettem egy kellemes étteremben egy kolléganőmmel. Hollandul, az életről, munkáról és kapcsolatokról. Nem mindig velünk van a baj, még ha a médiában ezzel is szembesülünk folyamatosan.

Ma újra sok hegedűt hallgattam. Szeretnék komolyan, rendszeresen játszani. A Suzuki módszer alapján tanultam eddig a nyelveket. Egy hangszer is hasonlóan működik. Hiszem, hogy sikerülni fog.

Tegnap M-val elvittük a biciklim szerelőhöz. A hajtás tengelye tört ketté nagyjából 70 év után. Nyugodtan közöltem a szerelővel, hogy csak nyugodtan álljon hozzá, türelmes vagyok. Más szavakkal :

Nincs hajtás!

Sűrűbben kellene nyugodtan hozzáállni az élethez!

Ők nem annyira értékelték a humort a műhelyben. Talán észre sem vették, milyen szép szójáték volt ez, de én boldog voltam.

Jó itthon lenni. Nem könnyű, de jó.

Nincs hajtás.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s