2018.09.12. Helyzetjelentés

Még mindig Temesváron vagyunk a magyar csapattal. A tevékenységek sokszínűsége miatt számos hatás ér minket, ráadásul sokkal intenzívebben, mint a hétköznapokban.

Ez a következőkben nyilvánul meg :

  • Már napok óta egy nemzetközi hálózat megalkotásán dolgozunk, ami egyelőre nem tűnik ezzel a csapattal kivitelezhetőnek, de nem vagyunk egyedül. Idővel és munkával lehetséges, hogy megalalkuljon az ENRYP
  • Tegnap este telefonról végignéztem a Magyarország – Görögország zárt kapus mérkőzést. Több szempontból volt siralmas. A bírói ítéletek sorra voltak részrehajlóak a görögök felé, olyan szituációkban ahol nem kellett volna, hogy kérdés legyen: a magyar játékosok nem követtek el szabálytalanságot. Ellenben, hát ilyen a futball. Valamiért a videóbíró egy lehetetlen lehetőségnek tűnik egy ennyire gazdag sportágban. Nyilvánvalóan velem van a baj, hogy ilyen magasak az elvárásaim. Az pedig, hogy milyen különbség rejtőzik egy – egy magyar játékos megnyilvánulásában, a belga Vincent Kompany flamand nyelvű nyilatkozatához képest a Studio Brussel adásában, az biztosan nem jelent semmit a társadalmunk helyzetéről.
  • Tegnap a munka végeztével újra egy olyan tevékenységre adtam a fejem, ami általában magával vonzza a fejfájást : olvastam. Még pedig egy holland ismerősöm, aki az Európai Ifjúsági Fórumon volt országának képviselője, osztott meg egy interjút Judith Sargentinivel. Korábban nem olvastam utána annak, hogy mit is jelent ez a jelentés avagy, ki is az a Sargentini. Több, mint szomorú, legalábbis számomra, szembesülni a magyar média válságával. Kicsit olyan a kultúrája az újságírásnak, mint Petőfi egyik versének :

Mit ugattok, mit haraptok Engemet, hitvány ebek!Torkotokba, hogy megfúltok, Oly kemény koncot vetek.

  • Egyik oldalról a problémák kerülése, a nyilvánvaló igazságok háttérbe szorítása, valamint az értelmi párbeszéd minél nagyobb szintű elfojtása.
  • Másik oldalról pedig a túlzások, az érvek és asszertiv gondolatok elnyomása tűnik egyre nagyobb fontosságú irányelvnek.

Lehet – e még egyszerűen akarni élni?

Lehet-e még egyszerűen akarni dolgozni és boldogulni?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s