2018.09.07. Otthon Európában

Ma reggel miután találkoztunk a húgommal és sétáltunk egy jót a városban, elindultunk reggel 8-kor Temesvárra.

Eddig a program nagyon képlékeny, legalábbis számunkra. Egy biztos: a fő cél egy európai szintű összefogást támogató hálózat létrehozása.

ENRYP – European Network of Regional Youth Platforms.

Miközben arról tanulunk, hogy nagyobb városokban milyen az ifjúság helyzete, és pontosan milyen pozitívumok találhatóak meg a mindennapokban, úgy akaratlanul fény derül azokra az apróbb jellemzőkre, amiket nem szívesen ismer be magának az ember.

Délben megérkezve ebédeltünk egyet, valamint bementünk a város központjába. Valószínűleg a sok változás miatt, de nagyon fáradt vagyok. Valamiféle köhögéssel kapcsolatos betegség is kezd kerülgetni, szerintem csak jelzésként, hogy nem ártana kerülnöm a nagyvárosi port, és megkeresnem egy két erdőt, vidéket vagy sószobát.

Az egyetem több, mint pozitívan telik. Örülök, hogy Kecskeméten lehetek. Sokan nem lelkesednek azért, hogy az ő lakóhelyük is Kecskemét, de én kifejezetten meg tudok nyugodni néhány kedves mosoly láttán. Ki tudja mennyit fogok még kapni ezekből.

Az ebéd után ledőltem aludni, csak egy órára, delelés céljából, amiből végül kettő lett. Jól esik, hogy kicsit kipihentem magam.

Közben megérkezett a szobatársam egy manchesteri srác, akivel találkoztunk Cascaisban is. Nem annyira lelkes. Arra keltem fel, hogy itt ül. A beszélgetéssel nem értünk messzire. Sokat utaztak. Szinte már kedvetlenül mesélte, hogy megérkeztek, és itt van. Pozitívum nem igazán érződött hangjában. A kérdések sora, hogy ennek mi lehet az oka, nem kerül kimondásra.

Itt ülünk az ágyainkon. Ő olvas. Én írok. Lehet még fogok egy keveset tanulni és olvasni én is.

Már este 6 óra van itt. Egyébként az emberek hasonlóak kicsit a magyarokhoz. Románia ez, és közben mégsem.

Mintha csak megérezte volna mit írok, elindult kifelé és megjegyezte még az ajtóban, hogy örül a viszont látásnak. Még a végén beszélgetni is fogunk.

Előre csak előre, lássuk mi lesz belőle!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s