2018.08.06. Szokások

Éppen hazafelé vonatkozok. A mai nap stresszel tele, fizikailag fájdalmat okozott. A tervezés hiánya már hetek óta beragyogja az életem. Nehézzé vált válaszolni egyszerű kérdésekre, amelyekre motiváltabb, célokkal teli időszakaimban pofonegyszerűen találtam választ.

A szokás hatalma c. könyvet olvasom újra, vagyis inkább tovább. A lustaság, önsajnálat és a változástól való félelem, gyengeségben, felszínes emberi kapcsolatokban és önsajnálatban mutatkozik meg a mindennapjaimban. Abból a munkából merítek nap, mint nap, amit a fegyelmezett tanulás adott a belgiumi fél évem alatt.

Jól eső érzés szembesülni a problémákkal. Van valami felemelő érzés abban, hogy tudom, pontosan mi is a gond a tükörben álló személlyel.

Szeptemberben el fog kezdődni az egyetem. Ez egy szerencsés szakasza lesz az életemnek. Valahogy érzem, hogy a tanulás folyamatát újra az életem részévé tenni nagy jelentőséggel bír.

Így állok. Jelenleg vágyakozva valami iránt, amit magam sem tudtam eddig megfogalmazni.

Minden nap közelebb kerülünk önmagunkhoz. Az olvasás élménye ismét újabb és újabb kapukat nyit fel, amelyek eddig zárva álltak lelki szemeim előtt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s