2018.06.24. A nap amikor elmentem nem úszni

Hosszú utazás után kerültem haza Kecskemétre. Miután Pesten landolt a gép péntek éjfél után, egy kedves munkatársamnál aludtam megközelítőleg négy órát. Reggel az első vonattal jöttem haza Kecskemétre, és egy rövid tusolás után együtt reggeliztem P. – al és barátnőjével. Igazán jó volt őket együtt látni. Őszinte boldogság tükröződött az arcukon. Kedvesen elvittek a rendőrfaluba F. – hez, így nem kellett buszoznom. Nála sikerült kikapcsolni. Hosszan tárgyaltuk a napok történéseit és az érzelmek hullámzásának viszonyát az élethez. Párnák és pokrócok között aludtam nála két órát, majd este dolgoztam Pesten. Nehéz és hosszú volt de határokat feszegetve ki lehetett bírni.

Ezek után tegnap egész nap aludtam Napközben talán egy órát voltam ébren. Este arra ébredtem, hogy P. hangosan valamilyen közvetítést hallgat. Felöltözve, mivel múzeumok éjszakája volt nekiindultam a városnak. Jó volt ennyi ismerős arcot látni. Alternatív koncertek és mosolygó tekintetek sora tette széppé az estét. Mivel a bioritmusom az éjszakai ébrenléthez volt szokva, így fél 3-kor még elmentem a híres Amstel diszkóba. Felkavaró érzés volt látni annyi régi ismerős arcot, akik mind a bánat homályos köpenyébe burkolózva feledtek, a zene ritmusára.

A távolság sokat árul el a környezetünkről. Legfőképpen ha személyek akik közel állnak hozzánk, tartanak távolságot. Fájdalmas, de valójában kijózanító érzés.

Az egyetlen állandóság, maga a változás.

Ma rendet kezdtem tenni. Úgy a fejemben, mint a lakásban. A sok hajtás, munka és utazás közepette hajlamosak vagyunk belefeledkezni a mindennapokba. Délután a testem is kicsit rendbe akartam tenni. Tudvalevő, hogy a két hét szállodai koszt és szinte semmi mozgás meghozta a gyümölcsét : híztam. Negyven perces séta után az uszodában a pult mögött ülő lány közölte velem, hogy az én bérletem csupán hétköznap érvényes, így nem tud vele beengendi.

Elmentem az uszodába azért hogy ne ússzak. Ilyen még úgy sem volt.

Most is sétálok és nyugtató dallamokat hallgatok.

Van mit rendbe tenni. Van mit pakolni.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s