2018.03.12. Lassítani

Szinte rohanással volt tele az elmúlt fél év. Pestről Kecskemétre, munkából találkozókra, innen oda.

Kérdés, hogy ott jobb volt-e? Ebben nem vagyok biztos, de abban, hogy lassítani kell, igen.

Múlt héten otthon feküdtem betegen, pihentem. Igaz szerdáig attól függetlenül, hogy nem kellett volna semmivel sem foglalkoznom, húgommal elmentünk a kollégiumba, sikeres KRESZ vizsgát tettem, tartottam egy előadást a tavaszi ifjúsági fórumon.

Aztán csend.

Telefon kikapcsolva, egész nap a lakásban. Szinte ki sem mozdultam. Vannak introvertált emberek, és jó volt egy pillanatra annak lenni, még ha általában le sem tudom magam állítani a sok beszélgetésben.

Tegnap délelőtt pedig F. – vel sétáltunk egyet. Elmentünk a dombhoz és körülötte a tavat jártuk körbe. Igazi csoda, hogy megjött a tavasz. Érezni lehetett, ahogyan a fák is fellélegeztek.

Le is tudtunk ülni egy padra és olyan volt a felhős égen a látvány, mintha a Donkvijver partján ülnék Oudenaarde szélén.

Egy biztos. Azzal a listával amit év elején megírtam, mint célkitűzések erre az évre, jól haladok. Holnap este kapjuk meg a kulcsokat a Bocskai utcai lakáshoz.

A jogosítvánnyal pont ott járok, ahol terveztem lenni. Már csak a szabadidős tevékenységekkel kell lassítani.

Nem lehet 6 felé szakadni, ezt el kell fogadni. Legfeljebb 3 főbb területre lehet koncentrálni egyszerre. Úgy gondolom a néptánc közege megosztó. Nem vagyok benne biztos, hogy mindenki ugyancsak a tánc és a magyar kultúra tisztelete miatt van jelen. Nem esett jól több, mint az emberek felével egy légtérben lenni, mert nem akartak rokonszenvesek lenni. Igaz, erre minden joguk megvan. Összegezve, ez megmarad alkalmi szerda estekre.

Ellenben fizikailag nem áll a legjobban a szénám. Valószínűleg április elejétől legkésőbb, el fogok kezdeni személyi edzővel dolgozni. Ha nem huszonegy-két évesen van igazán formában az ember, akkor mikor?

Minden mást pedig csak lassan. Kell lélegezni.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s