2018.02.12. A Mirabeau híd

Napok hetek zuhognak tovafolyva
Nem kél a múlt
S a szerelem se újra
Fut a Mirabeau-híd alatt a Szajna

Csak szállj le éj az óra üt
Csak szállj idő én várok itt

Nem vagyok a Mirabeau híd alatt, de várni, sokat várok. Most ezt kell megtanulnom.

Mióta visszajöttünk Portugáliából nem sikerült megtalálni a ritmust. Egy kicsit elvesztem. Ennek az oka csakis saját magam vagyok, mert elfelejtettem hálát adni reggelente, hogy mennyi csoda vesz körül.

Majdnem három hete a húgom velem lakik. Éppen a kollégiumra várunk, de így, hogy velem lakik is teljesen jól érezzük magunkat. Talán még nem volt ennyire jó kapcsolatunk eddig, mint most.

Csak szállj le éj az óra üt
Csak szállj idő én várok itt

Több olyan esemény is van, ami miatt várok. Tegnap véglegesítettem a jelentkezésem à Kecskeméti egyetemen Pénzügy és számvitel szakára, és most várom, hogy elkezdjek majd tanulni.

Március 4-én fogok vizsgázni KRESZ – ből. Erre is várni kell.

Nyár elejéig el akarok innen költözni, mert nagy a nyomás rajtam. Lehet, hogy csak kicsit meg kellene nyitni a palackot, mint ahogy a Made in Hungáriában is meg van említve, hogy az erjedő must ne robbantsa azt szét. Lehet, hogy csak segítenem kellene magamon, és közölnöm, hogy én így ezt már nem.

Várok arra, hogy valakivel meg tudjam osztani az érzelmeimet. Július óta volt időm rájuk találni. Meglepve látom a világot körülöttem. Annyi kedves ember, annyi remény és annyi tévút, amelyet ezek az emberek követnek, holmi csalfa vak remény miatt.

Múlt héten pihentem és itthon voltam. Pazaroltam időt videójátékkal, de mellette énekeltem és hegedűltem is. Szemmel látható, füllel hallható a fejlődésem. Én legalábbis így gondolom, és a húgom is ebben erősít meg.

Tegnap este feküdtem le először 10 óra előtt két hét után, és hatalmas különbség így felkelni reggel 5.30-kor.

Voltam a héten Resti Kornél koncerten is. Ez mindig kellemes. Ők is megénekelték, hogy

Fut a Mirabeau-híd alatt a Szajna

Franciául is tanulgatok minden nap. Nem viszem túlzásba, de tanulom.

Jóbarátokat is nézek sokat, és tanakodom, hogy valóban lehet – e az embernek egy baráti köre, akikkel ennyire jól érzi magát.

Tanakodom azon, hogy vajon többet kellene – e használnom a közösségi médiát, hogy láthatóbb és ismertebb legyen a tény, hogy néha néha milyen közegekben képviselem az országot, és annak fiataljait. Ellenben az élet, nem egy online felületen játszódik, nem oda kell kiírni, ha az ember szíve megtelik búval, ahogy azt sem ha tele van jóval.

Két napja Bolyai Öregdiákok találkozója volt, ahol csak bizonyos emberek jelentek meg. Valahogy nem tudtam sajnálni, hogy a szomszéd két szobából nem jöttek el, és ahogy azt sem, hogy csak az évfolyamunkról alig néhányan jöttek el. Öröm volt látni pár mosolygó arcot.

Öröm volt látni, ahogy a volt tanárok mosolyogni tudtak őszintén elégedettséggel, ahogy látták, mivé is érett az a sok gyümölcs melynek fáját hóban, fagyban őrizték, még ha az ő szívük sokszor fázott is közben.

Több ilyen hálaadásra van szükség.

Várom a meghívót a pirospontos találkozóra is.

Zümmögjön a bogár.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s