2017.12.13. Egy finom tea

A reggeli sötétség nem. könnyíti meg az elindulást és a kikelést az ágyból reggelente, ellenben egy pohár víz, egy jó zene és azok a gondolatok amik motiválnak, segítenek ebben.

A tegnapi napon az Új Nemzedék által szervezett Youth 2017 konferencián voltunk talán Dunakeszi mellett az Aquaworldben. Voltak nagyon szép részei, bár szemmel láthatóan nem kellett a szervezés alatt a pénz miatt aggódni.

A levezető személy Gundel Takács Gábor volt, és a szünetben Vastag Csaba énekelt egy – két dalt. Ez kezdetben nagyon izgalmas élmény volt, hiszen a tv-ben amikor még néztem, sokat láttam őket.

A szálloda falain félmillió Ft-ot erő festmények lógtak. Mindenki öltönyben, feszengve a szerepében a felsőbb vezetésekből. Egy pár helyettes államtitkár, egy pár tag az EMMI-ből, és persze olyan kitartóan az ifjúsággal foglalkozó szakemberek, akik nem torpannak meg a kisebb akadályok láttán, és szívvel – lélekkel tesznek a változásért.

Magát a folyamatot észlelni, hogy 3-4 év után már én is elkezdek ilyen szakembernek számítani pedig hihetetlen. Még mindig nehéz felfogni, hogyan kerültem ide, és magát a 3000 fős kis falu kilátástalan jövőképe után, hogyan váltak lehetőségek elérhetővé számos segítő személy munkája során. Talán el tudom mondani, hogy a jelenlevők közül több emberrel találkoztam már, mint akivel nem. És talán el tudom mondani, hogy az a nyomor,  amit vasárnap este a Pennyben láttunk P. – vel, tart à földön, hogy tudjam látni mik a realitások. Egy átlag magyar ember nem fog egy ilyen szállodába eljutni egy ilyen konferenciára. Bár ki tudja, lehet ez nem is cél.

Most pedig szerda reggel 6.05 van. Indulás Pestre, 17.15-re vissza Kecskemétre, élvezni az angol klubot este pedig elmenni táncházba, hogy lássam milyen szépen tud szólni a hegedű, még ha nekem nem is megy pár nap után.

És íme pár kép a tegnapról és a tájról. A táj néha érdekesebb, mint az emberek.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s