Arany emberekkel

Translation soon / Vertaling binnenkort

A hétvégén nagy utazást tettem, és hosszú évek után meglátogattam a családom Kémes településén, ahol augusztus óta a 14 éves húgom és anyukám is él. Erről a pénteki délutánról és szombati reggelről nagyon vegyes érzelmek kavarognak bennem. Örülök, hogy van egy nagyon okos húgom, és támogatni fogom ahogy csak tudom. Szüksége van rá, de tudom, hogy meg fogja találni azt az utat, amit be kell járnia.

Kémesről egyenesen Pécsváradra vettem az utat. Érdekes, hogy eddig nem kötött semmi Dél – Nyugat Magyarországhoz, most pedig hirtelen mennyi kedves ismerősöm lett a vidéken. Az összes ilyen utazás segít ráébreszteni arra, hogy mennyi szépséget lehet látni a világban, és Magyarországon is. Kecskemét pedig magasan tartja a helyét a kedvenc városom helyén. 

A Pécsváradi Leányvásárban bálján fergeteges hangulat mellett maradtam fent hajnali 4-ig, amíg fel nem kapcsolták a világítást. Délután 4 órakor még nem tudtam hol fogok lenni, este 7 – kor pedig már a Szendrői családdal voltam, akik arany szívű emberek. Mondhatni kaptam tőlük ‘koszt és kvartélyt’, valamint ami még fontosabb figyelmes kedvességeket. Az ilyen mentalitás az ami életben tartja még ezt az országot. Nem is tudom, hogy a Charlie koncert, a Jazz meg az, vagy a hajnali 4-ig tartó bálban történő tánc volt volt a legszebb , de a reggel 9 órai, a család 3 tagja által is megtett Menettáncot, is biztosan ide lehetne sorolni. Ilyen események mindig megerősítik bennem a néptánc szeretetét és közelebb hoznak a magyar kultúrához. Erről pár kép csatolva is.

Délben ért a felismerés, hogy Pécsről Győrbe jutni nem a legegyszerűbb feladat, hát még Pécsváradról Levélre, egyetlen délután alatt. Ezt sok segítséggel és türelemmel sikerült elérni. 12.30 – kor indultunk Pécsváradról, 13.10 – kor elértem a Pécs – Kelenföld vonatot, utóbbi helyre 16.15 – kor megérkezve. Innen 17.30 kor Győrbe érve, már csak egy vonatot kellett elérnem, ami Hegyeshalom felé tart. Ezzel 18.15-re már Levélen is voltam.

Aki nem tudná Kaltenstein egy csodálatos település, főleg az emberek miatt akik lakják. Talán minden település az ott lakók miatt fergeteges. Egy biztos, Levél a szívem egy részét már magához láncolta és ez így is fog maradni egy ideig, ahogy a Radák családot sem fogom tudni elfelejteni.

Itt egy csodás megbeszélés, activity és 6 óra alvás után reggel 6.39 – kor elindultam ismét Pest felé, mivel a Nyugati pályaudvar mellett dolgozom. Így lényegében 3 napi kaland után most a Kecskemét felé tartó vonaton ülök.

Tapasztalatok :

  • A zserbó talán egy helyes 11 éves levéli srác által a legfinomabb.
  • Az activity, mint ahogy feltételezem minden játék, Levélen új értelmet nyerve egy magasabb szinten zajlik.
  • Pécsváradot mindenképpen megéri meglátogatni.
  • Szereztem még egy családot és szép emléket.
  • Néha a borkészítéshez nem is kell szőlő.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s