… and the search for happiness

Das ist schon seit langer Zeit dass ich niet geschieben habe, aber das ist sehr angenehm auf Deutsch zu können denken.

Just watching this movie after nine month again. In German and realized that I still understand barely everything that I hear in German. That is just simply amazing if I see the fact that since January I have only took care of my French knowledge.
Maybe there should happen something with my German as well. Life is full of surprises and beauties. Today I even finished a book ‘Yellow rose’ written by the amazing Hungarian writer Jókai Mór. Also just had a really nice day at work.

Maybe I am like Hector. Maybe I am also just searcing for happiness.


Éppen ezt a filmet nézem kilenc hónap után újra. Németül, és elképesztő, de még mindig értek szinte mindent amit hallok ezen a nyelven. Ha ez nem is, de a tény, hogy nem beszéltem és foglalkoztam ezzel a nyelvvel legalább egy éve, amíg a francia nyelvtudásom próbáltam fejleszteni, és mégis megy az csodálatos.
Talán kellene valamit kezdeni ezzel a tudással is. Az élet tele van meglepetésekkel és csodákkal. Ma ráadásul befejeztem a ‘Sárga rózsa’ című írást is Jókai Mórtól. Mi több, ma még a munka is jól telt.

Talán én is olyan vagyok, mint Hector. Talán én is csak a boldogság után kutatok.


Ik kijk momenttel naar deze film na negen maanden op nieuw. In het Duits, en dat is ongelooflijk maar ik kan nog steeds bijna alles begrijpen. Dit feit is verbazingwekkend als ik even nadenk, dat in het afgelopen jaar heb ik niet een enkele woord geleerd in deze taal, omdat ik constant met Frans bezig ben.
Misschien zou ik iets ook met Duits moeten doen. Het leven is voll met verrassingen en wonders. Bovendien heb ik vandaag ook de ‘Gele rose’ gelezen van Jókai Mór. Eindelijk durf ik niet toevoegen dat het werk vandaag ook perfect was.

Misschien ben ik ook zoals Hector. Misschien ben ik ook gewoon op zoek naar liefde en geluk.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s