Eső és napsütés / Rain and sunshine

Oudenaardéban, ahol jelenleg lakom, megszokott látvány, hogy szakad az eső és talán teljes Belgium területére igaz ez az állítás. Az pedig, hogy pár perccel később rögtön elkezd sütni a nap, az már kevésbé.
Eljött a tavasz, ez már egy olyan biztos tény, minthogy ma melegem volt!
A Donk nevű tó mellett a természet gyönyörű kétség sem fér hozzá. Itt dolgozunk elég sokan, és jelenleg itt folytatom az Európai Önkéntes Szolgálatomat, februártól július végéig. A munka lényege, hogy animátorként segítünk csoportoknak csapattá kovácsolódni, ami mellé társul nevetés és izgalom is egyaránt.
Egy ötnapos betegség utáni első munkanapra mi sem megfelelőbb, mint a húsvét ünnep másnapja. Úgy gondolom minden napnak van valami oka, amiért elkezdődik, és ha ezt nem látjuk, akkor neki kell állnunk megkeresni azt. Ma ez az eső és napsütés tökéletes harmóniája volt valamint az, hogy ma van a számomra  legkedvesebb ember születésnapja. Olyan számomra, mint a kis hercegnek a róka. Ő talán nem is gondolja, hogy ez egy ennyire fontos esemény. Jelenleg éppen eső ül a barátságunkon, de tudom, hogy csak párat kell aludni, és újra kisüt a nap.
Íme pár kép az udvarunkról, amik között körülbelül 3 perc különbség van. Talán vissza tudják adni pontosan, mennyire szép is volt ma is a természet.

In Oudenaarde, where I live right now, it is a common sight that it rains and maybe this statement is true for the whole territory of Belgium. However that a few moments later the sun starts immediately shining is not.
The spring has come, and that is such a certain fact, like that today I felt warm!
Besides the lake Donk the nature is undoubtedly beautiful. We work here with quite a lot people, and these days I do my European Voluntary Service here, from February until the end of July. The entity of the job is nothing, but that we help groups to become a team as animators, of which comes with laugh and also excitement.
For the first workday after a five day long illness nothing is more suitable then the day after the Easter holiday. In my opinion every day has a reason to start, and if we cannot see that, that means we should start looking for it in the very moment.Today it was the perfect harmony of the rain and the sunshine as well as  today is the birthday of the kindest person in the world for me. She is like the fox for the little prince in my eyes. Maybe she does not even realise how important this event is. Currently there is rain over our friendship, but I know it takes only a few days to sleep and the sun is going to shine over it again.
Here are a few pictures about our garden, which were made barely the same time, maybe with 3 minutes difference. Maybe these pictures can show how nice the nature was today.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s